Uncategorized

4x koffietentjes in Utrecht

Karibu

Deze plek staat met stipt op één!
Kleurrijk, ruim, speels, veel groen en licht.
De akoestiek is er heel aangenaam, iets dat ik persoonlijk erg belangrijk al dan niet een voorwaarde vind. Zeker als ik er met mijn laptop wil neerstrijken om wat werk te verrichten.
Ze hebben hier dan ook een apart gedeelte ingericht voor ‘Digital Nomad’s. Oftewel: een deel van het restaurant waar je met je laptop kan zitten en werken of studeren. Afgeschermd door een aantal planten, waardoor het andere deel van het restaurant meer in een ‘gezellig kopje koffie drinken of lunchen-sfeer’ behoudt. Slim en leuk gedaan!

Ik had een dikke teleurstelling te verwerken toen ik hoorde dat de vegan pancakes op waren. In plaats daarvan heb ik gekozen voor de groente-wrap, die overigens echt heerlijk was. Als ‘toetje’ ging ik voor de bananencake en een Chai Latte met havermelk (om de vegan-pancake-teleurstelling wat te troosten) och hemels wat een smikkelarij.

Ik ga sowieso vaker terug naar deze plek, niet alleen om de pancakes nog te proeven.

De ingang bij Karibu
Kleurrijk, groen, en heerlijke koffie bij Karibu

30ML coffeeroasters

Blijkbaar heeft deze franchise keten meerdere vestigingen. Niet alleen in Utrecht, maar ook in Amersfoort, Rotterdam, Leiden & Hoorn. Ik ben vooralsnog alleen op de kleinste locatie in Utrecht geweest (Zadelstraat), maar ben heel benieuwd ook naar de andere vestigingen. Het concept voelt goed; met lekkere koffie, meerdere melk-opties en ook wat vegan zoetigheid, dan heb je bij mij al snel punten gescoord 😊

Koffie & vegan taart bij 30ML coffeeroasters

BROEI

Op de Oosterkade, vlakbij station Utrecht Vaartsche Rijn, vind je deze uitermate fijne plek om neer te strijken. Lekkere koffie, een uitgebreide lunchkaart – vegetarisch! – en vriendelijke bediening.
Het ontbijt en diner heb ik nog niet kunnen testen, maar dat ga ik zeker doen: pannenkoeken, bananenbrood, havermout, jackfruit burger en nog meer fijne dingen waarvoor ik dus absoluut speciaal naar zó een plek als deze zou gaan.
Gelukkig hebben ook zij verschillende melkopties én serveren ze zelfgemaakte Chai Latte.

Zeker in de zomer (of een zonnige, aangename dag) zit je hier heerlijk op het terras. Het is nog net geen vechten om een plekje, want deze spot is razend populair en dat snap ik heel goed!

Utrecht, prachtige stad met al haar grachten!
Cappu & Bananencake bij Koffieleute

Koffieleute
Aan de andere kant van het water, praktisch tegenover Broei, zit op de Oosterkade deze speciality coffeebar Koffie Leute.
Ondanks dat ik het er heel leuk, interessant en anders-dan-anders uit vond zien – wat ik altijd erg leuk vind – kon ik hier wat lastig een fijn plekje vinden om te gaan zitten.
Dat kwam waarschijnlijk voor een deel omdat de meeste plekjes aan het raam en op de banken bezet waren, waardoor er alleen nog houten stoeltjes vrij waren.
Ik had er ook graag wat willen schrijven, maar ook de plekjes die hiervoor geschikt zouden zijn, waren al in bezet en daar is deze plek sowieso niet erg voor ingericht naar mijn idee.
Afijn, ik nam het voor lief. De koffie was héel lekker, ik heb er zelfs een tweede besteld, welke ik onder het genot van een heerlijk dik plak bananencake (vegan) heb opgesmikkeld. Wat mij betreft geen aanrader als remote werkplek, absoluut wél een aanrader wanneer je gezellig met een vriend of vriendin wilt koffieleute (love this word).

Je kunt er overigens ook nog allerlei spelletjes spelen zoals bijvoorbeeld Mario Kart, of een plaatje draaien. Leuk, dit soort dingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.