leefstijl

Boekentips & Podcasts

Een boekenworm, podcast- en inspirerende video’s-verslindster kan je mij wel noemen.

Het liefst lees ik verschillende boeken door elkaar. Soms ga ik als een raket door de ene en lees ik van de ander slechts een enkele bladzijde per week of maand. 
Geen peil op te trekken dus.
Maar dat ik er veel inspiratie uit haal en dagelijks van leer, groei en ontwikkel; dat is een ding wat zeker is 🙂 

Veelal deel ik in app-groepjes bij vrienden en coach-collega’s de boeken die ik lees, stukken waar ik door geïnspireerd ben geraakt of weer een nieuwe mind-hack die ik heb geleerd.

En zo dacht ik: laat ik deze ook eens delen op mijn website! To inspire you as well 🙂 

Mijn Boeken top 8 op dit moment:

 1. Miracle Morning – Hal Elrod
  Over hoe je met 6 gewoontes je leven succesvoller kunt maken voor 08:00
  Op bladzijde 30 was ik al geïnspireerd om de volgende dag weer om 06:00u m’n warme nestje uit te springen!
 2. Master your Mindset – Micheal Pilarczyk.
  Over hoe je je eigen gedachtepatronen kunt leren herkennen én veranderen. Je wordt en krijgt wat je op een dieper niveau gelooft, so you better think twice 😉 
 3. De Alchemist – Paulo Coelho.
  Een ‘verhaal’ om te lezen met daarin zoveel wijsheden en inspiratie hoe er óveral in het leven clues en signalen zijn. Dit boek zet je echt (net zoals alle anderen eigenlijk) aan het denken en verbreed je perspectief.
 4. De Kracht van het NU – Eckart Tolle.
  Deze kan natuurlijk niet ontbreken. Wát een helpend en inzichtelijk boek. Echt een must-read voor iedereen die meer in het moment wilt leren leven en de magie zien van wat daar continue gaande is. In het ‘hier’ en NU.
 5. Start vandaag met lichter leven – Robert Bridgeman.
  Over ‘Poortwachters’ en andere stemmen en overtuigingen die je klein houden en je ervan weerhouden om je volle potentieel te leven. Helder, inzichtelijk, inspirerend.
 6. Helemaal naar de Meditering – Mark Siegenbeek van Heukelom
  Een hele laagdrempelige manier om met meditatie in aanraking te komen. Fantastisch boek voor alle spirituele sceptici 😉 
 7. Handboek voor Ayurveda – Happinez
  Op een verhelderende manier wordt hierin uitleg gegeven over de basis van Ayurveda en hoe je dit voor jouzelf in de praktijk kan brengen.
 8. Ademtocht
  Een mooi verhaal over een dame die de weg naar zichzelf terug vindt met behulp van ademoefeningen. Het verhaal over haar leven wordt afgewisseld met praktische oefeningen.
 
Video’s & Podcasts

 

Naast lezen, kijk of luister ik ook graag.
Een Podcast vind ik echt dé uitvinding voor een langere rit in de auto of met het ov. 

 • Diederik Wolsak vertelt over dat alles een projectie is. Je ziet alleen jezelf. Je ziet je gedachten geprojecteerd op de ander en op de situatie. Wie is de ‘ik’ die die gedachten kiest?  Dat is de ‘ik’ die 4 of 5 jaar is. Waar toen gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en die herinneringen worden over de ‘realiteit’ van nu gelegd, waardoor er een filter ontstaat, gebaseerd op herinneringen van het verleden. En dat is niet de ‘werkelijke realiteit’. 
  Mega inspirerend, echt een aanrader!
  Klik hier voor de link naar YouTube
 • Paul Smit (wie kent ‘m niet) & Mark Raben. Over Non-Dualisme (I lóve that topic!) Inspirerende podcast. Luister de podcast hier op YouTube
 • Nog zo’n inspirerende spreker: Thijs Lindhout van de 100% inspiratieshow. Ik volg hem al redelijk vanaf het ‘begin’ en hij krijgt het voor elkaar om (bijna) elke keer weer een inspirerende spreker in zijn podcast te hebben waar ik altijd wel weer nieuwe inzichten of inspiratie uit haal. Dit is de link naar zijn website en zijn podcasts zijn ook te luisteren via de Podcast-app en Spotify.
Heb jij nog interessante must-reads of luisterplezier? 
Let me know, wie weet kan ie erbij op de lijst 🙂 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.