persoonlijk

Dip je tenen in de verf en ga schilderen…

Schilderen met je tenen
“En doe nu alsof je je grote teen in een potje verf dipt en daarmee de vloer gaat verven”. De muziek gaat weer spelen en de groep begint te bewegen. Ieder op zijn of haar eigen manier. De grond aan het beschilderen. Ik zie het voor me dat iedereen werkelijk een kleur verf aan z’n tenen heeft en hoe de hele dansvloer een groot kleurenpalet wordt. Ik denk niet meer na over of ik ‘goed’ of ‘leuk’ dans. Ik ben de vloer aan het beschilderen, met m’n tenen. M’n lichaam beweegt als vanzelf over de hele vloer. Van links naar rechts, tussen alle andere Picasso’s door. We dippen nu ook onze vingers in de verf en kleuren de lucht om ons heen. Ik begin te lachen. Hoe leuk kan je wereld worden als je je dit soort kleurrijke taferelen inbeeldt?

 

De danseres ontwaakt
De danseres in mij ontwaakt langzaam, voelt zich steeds meer op haar gemak tussen alle andere wildvreemde dansers. De gedachtes met onzekerheid en ongemak vloeien langzaam weg. Alles wat nog overblijft is de muziek, de kleuren, de bewegingen van alle andere lichamen en een bijzonder fijne energie. Ik besef weer eens hoe dankbaar en blij ik ben dat ik hier mag zijn, in Ubud, op Bali. Dit prachtige land, met deze bijzondere vibe. Ik neem mij tevens voor om meer te gaan dansen. Dit meer in mijn leven te integreren en het liefst ook met anderen in Nederland en waar dan ook ter wereld te kunnen delen.

De sensaties gieren door m’n lichaam
De muziek vertraagt en de facilitator vraagt ons langzaam onze ‘way down to the floor’ te maken. We gaan liggen op de beschilderde vloer. Ik voel m’n hartslag bonken in m’n borst. Sensaties razen door m’n lichaam. Tintelingen, vreugde, energie, blijdschap. 

Ik sluit m’n ogen en luister naar de warme stem die ons in een meditatie begeleidt. Een moment van integratie van wat we net ervaren hebben. Ook zoiets dat ik mij voorneem met meer regelmaat en bewuster te doen: de tijd en ruimte te nemen om dingen te integreren.
Ik zak verder en dieper weg en zie weidse, uitgestrekte landschappen, vol met kleuren en zonnestralen en verheug mij stiekem al op de volgende ecstatic dance…

 

Benieuwd naar nog meer verhalen van mijn ervaringen hier in Bali? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik bijna dagelijks iets van de mooie avonturen in dit prachtige land.

Meer lezen? Hier vind je een andere blog over Bali.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige events en workshops in Nederland met dans, yoga, cacao, ontspanning en nog meer leuks? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.